UKV natjecanje U srijedu, 10. prosinca 2014. naš klub organizirao je tribinu pod nazivom "20 Otvorenih prvenstava grada Zagreba u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe".
Uz prezentaciju fotografija iz razdoblja od 1995. do 2014., kao i dva kratka filma iz 2005. i 2014. prisjetili smo se ljudi i događaja što su obilježili stvaranje i razvoj ove jedinstvene radioamaterske discipline za slijepe, a koja je postala od iznimne važnosti za grad Zagreb, što potvrđuje i dosadašnjih 20 Otvorenih prvenstava.

 

Radioklub slijepih "Louis Braille" iz Zagreba je prvi u svijetu osmislio i pokrenuo radiogoniometriju za slijepe čime smo izuzetno ponosni kao i činjenicom da se ova disciplina proširila i izvan Zagreba na Hrvatsku, susjedne zemlje i cijeli svijet.

Svoje iskustvo i dojmove o proteklim prvenstvima podijelili su s nama Zdenko Blažičević, 9A2HI, predsjednih HRS-a; Željko Ulip, 9A2EY, dugogodišnji prijatelj našeg kluba; Tomislav Lilić, 9A7KXT, predsjednik Radiokluba slijepih "Galeb" iz Rijeke; i prof. Mario Keča koji je godinama animirao i dovodio djecu iz OŠ "Ksaver Šandor Gjalski" na prvenstva Zagreba.

Sudionike su pozdravili i predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić i predsjednik Udruge slijepih Zagreb prof. Josip Hrvoj, a nadahnutim govorom istaknuli su važnost amaterske radiogoniometrije za slijepe u afirmaciji i integraciji slijepih u radioamatersku i životnu sredinu, posebno kod djece i mladih koji su u velikom broju prošli kroz zagrebačka prvenstva.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Additional information