Sekcija 9A1CJV, COO Vinko Bek, 19.03.2014.

Dana 19. ožujka posjetili smo sekciju našeg kluba u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Zagrebu u Kušlanovoj ulici, gdje su nas dočekali voditelj sekcije nastavnik Nenad Đorđević (9A3GDN) i mladi članovi Zvonimir Stanečić (9A5DSZ), maturant CO Vinko Beka, i Kristina Krsnik, učenica 1. razreda III. gimnazije.

Zahvaljujući angažmanu nastavnika Nenada dobiven je prostor u školi za rad sekcije, čiji se znak 9A1CJV  prvi puta u eteru čuo 29. travnja 2013. Prostor je vrlo kvalitetan, veličinom omogućuje radioamaterske aktivnosti za sve zainteresirane učenike i opremljen je UKV radiostanicom i osobnim računalom s govornim programom za slijepe.

Tom prigodom prisustvovali smo radioamaterskom tečaju mlade tečajke Kristine koju već neko vrijeme obučava naš iskusni profesor Savo Golić (9A2GS) koristeći Skype tehnologiju. Nakon ispitivanja znanja iz pravila i propisa, kao i držanja veza, Kristina je odradila svoje prve veze na radiostanici. Prvu vezu držala je sa Savom, a druge dvije sa kolegama Mihaelom Đurašinom (9A6JWM) iz Lekeničkih Brežana  i Gabrijelom Baričević (9A3GBG) iz Velike Gorice, koji su također članovi našeg kluba. Iako uzbuđena zbog svojih prvih veza na bandu, Kristina je veze održala vrlo kvalitetno, po propisima koje je učila na tečaju, a što su potvrdili i neki iskusni radioamateri poslavši pohvalu za Kristinu na klupski e-mail.

Ostatak vremena proveli smo u ugodnom druženju uz kekse i sok za što su se pobrinuli Nenad i tajnica Nataša (9A3GNB).

Vjerujemo da će se i u budućnosti nastaviti dobra suradnja između CO Vinko Bek i Radiokluba slijepih "Louis Braille" kako bi što više slijepih i slabovidnih učenika dobilo priliku upoznati se s radioamaterizmom, hobijem koji je od posebnog značenja za kvalitetnu socijalizaciju i integraciju osoba s invaliditetom u društvo.

 

Additional information