ImageU ponedjeljak 15. prosinca u našem klubu održan je ispit za početnički razred, kojemu je pristupilo petoro učenika (troje iz OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga i dva iz Centra za odgoj i obrazovanje slijepih "Vinko Bek").

Ispit su položili osmaši Franciska Cvetko, Marko Karanović i Anton Ivan Marković, te srednjoškolci Ivan Odorčić i Igor Veber.

Predsjednik ispitnog povjerenstva Željko Ulip, 9A2EY, pohvalio je nove radioamatere za pokazano teoretsko znanje i praktično održavanje veza, i poželio im mnogo novih prijatelja na radiovalovima.

Tečaj je vodio Savo, 9A2GS, koji je odlaskom u škole učenike najprije animirao za natjecanje u amaterskoj goniometriji za slijepe, a nakon toga i za radioamaterski tečaj P razreda. Kako se završetkom školovanja u Centru za odgoj i obrazovanje slijepih "Vinko Bek" naši mladi članovi vraćaju u svoja mjesta boravka, uvijek iznova svake godine moramo animirati nove učenike.

Učenici Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskoga nam već godinama pomažu u ARG natjecanjima kao suci na odašiljačima, prije tri godine počeli su se i natjecati po pravilima ARG natjecanja za slijepe, zajedno s slijepom i slabovidnom djecom iz Centra "Vinko Bek", a ove godine su polagali i radioamaterski ispit.

Nekoliko fotografija sa ispita možete pogledati u fotoalbumu.

Additional information