Zagreb, 5.svibnja 2022.

I ove godine naš klub tradicionalno organizira Otvoreno prvenstvo Zagreba u ARG-u za slijepe,natjecanje nije održano samo 2020. zbog koronavirusa, da nije bilo jednogodišnej pauze ovogodišnje prvenstvo Zagreba bi bilo 28. Uz ovo natjecanje održat će se i ekipno natjecanje i utrka štafeta.

Poziv na natjecanje je u nastavku.

---------------------------------------------

Radioklub slijepih “Louis Braille

Draškovićeva 80/III

10000 Zagreb

mob.   091 5228 234

           098 9126 713

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.rks-louisbraille.hr

Zagreb, 5. svibnja  2022.

POZIV

na 27. otvoreno prvenstvo Zagreba, Ekipno prvenstvo Hrvatske „Croatia cup 2022.“ i 5. utrku štafeta u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe

Dragi natjecatelji i suradnici,

nakon pauze zbog pandemije i prošlogodišnjeg natjecanja u rujnu, ove godine se vraćamo na stari proljetni termin i s velikim zadovoljstvom vas pozivamo da 21. svibnja 2022. na ŠRC Jarun sudjelujete na tri natjecanja u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe: 27-om otvorenom prvenstvu Zagreba, 22-om ekipnom prvenstvu Hrvatske „Croatia cup 2022.“ i 5-oj utrci štafeta.

Natjecanja će se održati 21. svibnja 2021. u 9.00 sati  na svima nama dobro poznatom terenu na ŠRC „Jarun“.

Natjecatelji će nastupiti u tri pojedinačne kategorije: žene, seniori i veterani, troje najbolje plasiranih u svim kategorijama dobivaju medalje. Također, svi natjecatelji u tim kategorijama ulaze u generalni plasman i troje najbolje plasiranih osvajaju pehare. 

Na osnovi rezultata iz prvenstva Zagreba dobivaju se rezultati ekipnog prvenstva.

Ekipa se sastoji od najmanje dva, a najviše tri natjecatelja, s time da se za ekipni plasman uzimaju u obzir rezultati dvoje bolje plasiranih članova ekipe. Ekipa može biti mješovita (muškarac i žena) i natječe se u kategoriji muških ekipa. Ekipa može biti mješovita (iz različitih radioklubova ili udruga slijepih), s tim što eventualno osvojeno priznanje ide u klub ili udrugu bolje plasiranog natjecatelja.

Po dva natjecatelja ekipe za prva tri osvojena mjesta u svakoj kategoriji dobivaju medalje, a pehar odlazi klubu ili udruzi.

U utrci štafeta sudjeluju ekipe od četiri natjecatelja, a ekipe mogu biti mješovite, dopuštene su razne kombinacije. Sva četiri natjecatelja prve tri plasirane ekipe dobivaju zlatne, srebrne ili brončane medalje.

Održat će se i natjecanje u radioorijentaciji, na kojem će nastupiti učenici osnovnih škola, troje najboljih također dobivaju medalje.

Na terenu će biti postavljen šator sa stolovima i klupama, tako da ćemo se moći družiti uz pecivo i sokove. Nadamo se da nas šator neće trebati štititi od kiše nego od sunca. 

Predviđeno je da natjecanje bude završeno do 14 sati, kada odlazimo po običaju na ručak u „Dalmatino“, koji je, kako ste mogli primijetiti prošle godine, promijenio vlasnike i obnovljen je. Tamo će biti i podjela medalja i pehara. Naravno, kao i do sada, svi sudionici natjecanja su naši gosti, a i meni je isti: ćevapi u lepinji ili pizze.

Molimo vas da prijave za natjecanje pošaljete najkasnije do 16. svibnja na mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. U prijavi obavezno navedite ime i prezime natjecatelja, kategoriju i broj osoba koje su u pratnji.

Ove godine bi natjecanje trebalo biti opuštenije, mjere su popustile, vjerujemo da će tako biti i dalje.

Za sve dodatne informacije možete zvati svaki dan na mobitele navedene u zaglavlju.

Veselimo se skorom druženju!

S poštovanjem,                 

                                                                Predsjednik:

                                                   Mihael Đurašin, 9A6JWM