Bakarac, 8. rujna 2018.

Na ŠRC Sansovo u Bakarcu u subotu 8. rujna 2018. održan je 3. memorijalni otvoreni turnir Vladimir Stipeč u ARG-u za slijepe. Organizator natjecanja je bio Radioklub slijepih "Galeb", 9A1CWM, iz Rijeke. Ujedno je obilježena 25. obljetnica toga kluba.

Članovi našega kluba su sa zadovoljstvom otputovali u Bakarac, vrijeme je bilo ugodno za natjecanje, a lijepo je i ponovno sresti stare prijatelje.

Ovoga puta je naša ekipa imala više uspjeha u natjecanju: senior Mihael Đurašin, 9A6JWM, je osvojio srebrnu medalju u svojoj kategoriji, a Ivan Rebselj, 9A3ARC, je dobio brončanu medalju u kategoriji veterana. Tomislav Zdelar, 9A6LZT, te subote nije imao sreće, bio je tek 5. u svojoj kategoriji. 

No, najveće iznenađenje natjecanja je bio senior Nedjeljko Popović, 9A6GNP, iz Karlovca, izvrstan natjecatelj koji na svim natjecanjima u generalnom plasmanu bude među prva tri, a naravno i u svojoj kategoriji. Ovoga puta nije pronašao niti jedan odašiljač, ali tako je to u natjecanjima. Znamo da će se već na slijedećem natjecanju "okititi".

Najbolji u generalnom plasmanu je bio super brzi dugonogi senior Davor Bunić, 9A3ADB,  iz Siska, sa rezultatom 01:38 min, drugi i treći su bili veterani Marijan Črneli iz Koprivnice (03:32) i Marjan Smokrović iz Rijeke (03:48). 

Nakon podjele priznanja, zajedničkog ručka i druženja naša mala ekipa u istom sastavu kao i u Sisku, opet pod vodstvom Ante Čuzele-Piljca, ali sada više "okićena", je otputovala prema Zagrebu.