UKV natjecanje "Otok Ivanić" sa SljemenaU nedjelju, 20. srpnja 2014. članovi našeg kluba sudjelovali su na UKV natjecanju "Otok Ivanić", a veze smo držali na Medvednici, podno Sljemena, u planinarskom domu "Puntijarka".
Radili smo FM načinom rada na 144 Mhz, a većini članova ovo natjecanje je bilo prvo u portablu, na lokaciji izvan kluba, čime su posebno bili oduševljeni mladi članovi. Oni su imali priliku naučiti i izvježbati postavljanje osnovne opreme za natjecanje: antenu, stup, kabele, prirediti ispravljač i stanicu kao i prijenosno računalo za vođenje dnevnika veza.


U razdoblju od 9 do 14 sati svi članovi su se izmjenjivali za radiouređajem, te smo odradili 85 veza čime smo izuzetno zadovoljni s obzirom na broj ostalih natjecatelja.
Lijepo i sunčano vrijeme pridonijelo je i lijepom doživljaju sudjelovanja u natjecanju iz parka prirode, a klupske majice bile su povod mnogim planinarima za radoznalost čime se to slijepi bave i što im predstavljaju te čudne antene, voki-tokiji i pozivna oznaka 9A1CBT ispisana na leđima svakog člana.
U kasnim popodnevnim satima spustili smo se u sparni Zagreb, vedri i opušteni, te zaključili kako prvom prilikom trebamo ponoviti iskustvo natjecanja u prirodi, na visinama većim od zgrade našeg kluba ili naših domova.

Fotogaleriju s natjecanja možete pogledati ovdje.

Additional information