ImageU subotu 29. studenoga 2008. u društvenom klubu Udruge slijepih Zagreb organizirali smo hamfest povodom UKV natjecanja "Ruka prijateljstva 2008." održanog 19. listopada 2008.

Iako je početak hamfesta bio zakazan za 12, a okupljanje od 11, razveselilo nas je da su radioamateri počeli dolaziti već od 10 sati. Svake godine podršku našemu radu pružaju brojni radioamateri, neki su redoviti gosti i na našem hamfestu, a ove godine su nas svojim dolaskom neki počastili prvi puta.

Image

U subotu 29. studenoga 2008. u društvenom klubu Udruge slijepih Zagreb organizirali smo hamfest povodom UKV natjecanja "Ruka prijateljstva 2008." održanog 19. listopada 2008.

Iako je početak hamfesta bio zakazan za 12, a okupljanje od 11, razveselilo nas je da su radioamateri počeli dolaziti već od 10 sati. Svake godine podršku našemu radu pružaju brojni radioamateri, neki su redoviti gosti i na našem hamfestu, a ove godine su nas svojim dolaskom neki počastili prvi puta. Također smo počašćeni dolaskom predsjednika Hrvatskoga radioamaterskog saveza Kreše Kovarika, 9A5K, glavne tajnice Zagrebačke zajednice tehničke kulture Gracijele Gabriel- Pukšec, Vesne Škulić, 9A3XA, saborske zastupnice i Milutina Šakića, predsjednika Udruge slijepih Zagreba.

Predsjednik našega kluba Savo, 9A2GS, upoznao je nazočne s pedesetogodišnjicom organiziranog radioamaterskog pokreta među slijepima Zagreba, a nakon toga je u ime članova kluba uručio diplome "Počasni član". Mi slijepi jako dobro osjećamo kad nas netko prihvaća bez obzira na naš hendikep. To godinama čine Ljilja Božak, 9A5BL, i Vlado Božak, 9A2B. Ljiljo i Vlado, hvala vam!

Miha, 9A6JWM, pročitao je službene rezultate natjecanja tiskane na brailleovom pismu. Zamolili smo predsjednika HRS-a Krešu, 9A5K, da podijeli pehare i diplome, koje su specifične po tome što uz crni tisak imaju i tekst na brailleovom pismu.

Nakon toga je Savo, 9A2GS, u znak zahvalnosti uručio Željku Ulipu, 9A2EY, skroman poklon. Željko, naš počasni član, godinama nam pomaže u radu, a zadnje dvije godine pružio nam je veliku pomoć kod postavljanja antene i uređaja za natjecanje sa Sljemena. <p<Članovi Dramskog studija slijepih "Novi život" i ove godine su bili s nama. Izveli su dijelove svoje predstave "Lopovluku nigdje kraja nema" i humorističnim prikazom teškog položaja slijepih u društvu nasmijali goste.

Nakon zajedničkog ručka nastavljeno je druženje, a kad je na red došla harmonika, gitara i violina, uz pjesmu je vrijeme brzo prošlo. Po običaju, razišli smo se tek navečer.

Kako je bilo na hamfestu, pogledajte u fotoalbumu.

Additional information