Vijesti

Zagreb, 7. svibnja 2019.

Nakon dva pokušaja održavanja Skupštine našega kluba (oba puta zbog odlaska u bolnicu na liječenje je odgođena), konačno smo u utorak 7. svibnja održali Skupštinu kluba, koja je ovoga puta bila i izborna. Jednoglasno je ponovno izabrano dosadašnje rukovodstvo kluba.

Zbog nepokretnosti predsjednika kluba Skupština je održana u Domu za starije Ksaver, no iako je prostor umirovljeničkog apartmana mali, uspjeli smo se svi smjestiti i nakon Skupštine još i lijepo družiti. Evocirali smo uspomene na neke članove kojih nažalost više nema među nama i sjetili se lijepih trenutaka sa brojnih UKV, KV i ARG natjecanja.

Društveni klub udruge slijepih Zagreb, 22. ožujka 2018.

U četvrtak 22. ožujka 2018. godine u 17.30 održana je 32. redovna skupština kluba na kojoj nas je bilo 21. Nažalost, naši mladi članovi nisu mogli prisustvovati skupštini zbog nastave u školi. Među gostima je po prvi puta bio novi predsjednik Udruge slijepih Zagreb gosp. Branimir Šutalo.

Na skupštini su jednoglasno prihvaćeni financijski izvještaj za 2017. godinu, izvještaj Nadzornog odbora i Izvještaj o radu. Prihvaćeni su i Program rada i financijski plan za 2018. godinu.

Nakon skupštine održan je mali domjenak.

ŠRC Jarun, 10. lipnja 2017.

U vruću i sparnu subotu 10. lipnja, na Jarunu pokraj Doma tehničke kulture, održan je 19. po redu Zagreb radio fest, na kojem su, uz nacionalne saveze susjednih zemalja, domaće i strane tvrtke izložile uređaje i opremu namijenjene radioamaterima i održana su razna predavanja. Naravno, tu je bio i tradicionalni "buvljak" s raznolikom ponudom razne opreme i furde, ali kupovalo se malo, jer je očito da radioamateri nemaju novaca i kupuju samo neophodno.

I na ovogodišnjem ZRF-u okupio se veliki broj radioamatera ih Hrvatske i susjednih država, ali nažalost, primjetno manje nego prošlih godina. I ove godine smo se družili sa brojnim prijateljima sa radiovalova.

Društveni klub Udruge slijepih Zagreb, 27. listopada 2016.

U četvrtak 27. listopada 2016. godine u društvenom klubu Udruge slijepih Zagreb održana je tribina na kojoj je promoviran Priručnik za slijepe radioatere početnike.

Među četrdesetak gostiju su bili i predsjednik i dopredsjednik Hrvatskoga radioamaterskog saveza Zdenko Blažičević, 9A2HI, i Željko Pilat, 9A2R, predsjednik i dopredsjednica Udrugeslijepih Zagreb Josip Hrvoj i Blaženka Rogulj, počasni članovi kluba i brojni radioamateri.

O Priručniku koji je izdan na brajici i uvećanom tisku i snimljen u zvučnoj tehnici u daisy formatu govorili su Željko Ulip, 9A2EY, koji je napisao i predgovor, Zdenko Blažičević, 9A2HI, Željko Pilat, 9A2R, i Petar Miličić, 9A6A.

Kino "Tuškanac", 22.listopada 2016.

Svečana akademija povodom obilježavanja 70 godina organiziranoga rada na razvoju tehničke kulture u Hrvatskoj održana je 22. listopada 2016. u kinu „Tuškanac“.

Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović.

Dio svečanosti bio je posvećen dodjeli Javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2015. godinu, a jednu od sedam godišnjih nagrada dobio je predsjednik našega kluba Savo Golić, 9A2GS, za izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i osobite uspjehe u popularizaciji radioamaterizma i tehničke kulture među slijepima Zagreba i Hrvatske te integraciji slijepih u društvenu i radioamatersku sredinu.

Additional information