Vijesti

11.ožujka 2022.

Na temelju članka  26. Statuta Radiokluba slijepih "Louis Braille" predsjednik RKS "Louis Braille" Mihael Đurašin, 9A6JWM, je sazvao 37. redovnu Skupštinu našega kluba u četvrtak 10. ožujka 2022. u 17 sati.

Zbog stanja u Hrvatskoj radi koronavirusa, a i zbog toga što neki članovi našega kluba žive podalje od Zagreba, odlučili smo da Skupštinu i ove godine održimo preko Skypea i telefona.

Svim članovima kluba su e-mailom prethodno dostavljeni svi materijali.

Još pola sata prije početka Skupštine na Skypeu je bilo prijavljeno nekoliko naših članova, do 17 sati su svi bili prisutni osim Tomislava Zdelara, 9A6LZT, koji je bio opravdano odsutan, tako da je kvorum bio neupitan. 

Predsjednik kluba je detaljnije upoznao članove kluba sa programom rada za 2022. godinu, vjerujemo da ćemo projekte uspjeti održati.

Kako su svi članovi kluba na vrijeme dobili sve izvještaje, svi su jednoglasno prihvaćeni. Skupština je završila u 18.20.

 

Zagreb, 31. siječnja 2022.

Izašao je 153. broj zvučnog časopisa za slijepe radioamatere, ovim brojem započeli smo 28. godinu izlaženja našega časopisa. Bilo je predviđeno da ovaj broj izađe krajem 2021. godine, budući da časopis izlazi tromjesečno, no zbog tehničkih problema izašao je krajem siječnja za razdoblje od listopada 2021. do siječnja 2022.

Drago nam je da časopis izlazi kontinuirano, bez prekida, od 1995. godine. U časopisu objavljujemo informacije i tekstove iz raznih područja tehničke kulture, ne samo iz radioamaterizma. Jako često imamo zvučne priloge, najčešće su to intervjui i zvučni izvještaji sa natjecanja u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe. 

Potkategorije

Additional information