U sklopu manifestacije Zagreb radio-fest, 16. rujna 2000. održano je prvenstvo našeg kluba u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe.

Na terenima Rekreacijsko sportskog centra Jarun u Zagrebu održan je 16. i 17. rujna Zagreb radio fest 2000. - sajam nove i rabljene radioopreme, na kojemu su sudjelovali izlagači i radioamateri iz Bosne i Hercegovine, Češke i Hrvatske. Posebno značajna bila je promocija knjige "Primanje amaterskih kratkih radiovalova" doajena zagrebačkog radioamaterskog pokreta dr. Bože Metzgera i Marijana Horna. Organizator manifestacije bio je Zagrebački radioamaterski savez.

U sklopu manifestacije, Radioklup slijepih "Louis Braille" 9A1CBT održao je klupsko prvenstvo u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe, na kojemu je sudjelovalo 15 natjecatelja. Nakon prvog prvenstva Zagreba u "lovu na lisicu" za slijepe, održanog 27. lipnja 1995., slijepi su se u subotu, 16. rujna ponovno našli na Jarunu. Teren je bio vrlo dobar, jer se trčalo po travi, šljunku i zemlji. Staza je bila dugačka oko 500 metara i tražilo se pet odašiljača. Posjetioci Zagreb radio festa, koji su se kretali prema Domu tehnike, a i brojni šetači, prolazili su pored terena na kojem je održavano takmičenje i sa zanimanjem ga promatrali.

Po lijepom sunčanom danu natjecanje je uspješno vodio glavni sudac Željko Ulip, a pomagali su mu suci na stazi Davor Virkes, Oto Predanić i po prvi puta Damir Škaljo. Odašiljačima su rukovali: Antonija Krpez, Stjepan Hajdu, Dragica Predanić, Antun Krpez i Željka Predanić.

Natjecanje je bilo veoma zanimljivo i puno iznenađenja. Posebnu draž dali su mu mladi natjecatelji iz osnovne i srednje škole za slijepe "Vinko Bek" sa svojom vedrinom, radošću i nestašlucima, svojstvenim samo mladima.

U generalnom plasmanu prvo mjesto je osvojio Enver Jusić, koji je stazu prešao za 3 minute i 17 sekundi. Drugi je bio srednjoškolac Tomislav Bodulišić s 3 minute i 35 sekeindi, ispred veterana Milana Bunčića, kojemu je trebalo 3 minute i 53 sekeunde da otkrije sve odašiljače. Četvrti je bio Mihael Đurašin, a peti veteran Savo Golić. Vrlo dobar šesti bio je Kristijan Ciganović, ispred juniora Novice Dražetića, od kojeg se očekivao plasman među prva tri, ali ovaj put nije najbolje rukovao prijamnikom. Osmi je bio Jozo Radat, koji je za samo 2 sekunde bio bolji od Nijaza Škalje, bivšeg prvaka kluba. Vidno popravivši tehniku korištenja goniometra, petnaestogodišnji Dražen Dražetić se plasirao na deseto mjesto. Damir Ugrin je zauzeo solidno jedanaesto mjesto, pretekavši veterana Hajdu Stjepana i mladoga Gorana Matijevića. Po prvi puta je nastupio i pronašao svih pet odašiljača student Petar Vrdoljak, koji dobro drži pravac, ali se za sada nešto opreznije kreće, što ne začuđuje s obzirom da mu je to prvi nastup. Posljednji je ovaj put bio mladi Ivan Koruc, otkrivši u dozvoljenom vremenu od 15 minuta samo 4 odašiljača.

U kategoriji juniora pobijedio je Tomislav Bodulušić, ispred Novice i Dražena Dražetića, a u kategoriji veterana Milan Bunčić je bio bolji od Save Golića i Hajdu Stjepana.

Na zajedničkom ručku trojici prvoplasiranih u sve tri kategorije dodijeljeni su pehari, a svim takmičarima diplome za plasman. Ivan Koruc je kao posljednjeplasirani dobio plišanog psa tragača, koji će mu na sljedećem natjecanju pomoći u "lovu na lisicu".

Veliko zadovoljstvo svim učesnicima natjecanja priredio je gradonačelnik Zagreba gospodin Milan Bandić, koji nas je posjetio i zadržao se s nama u ugodnom razgovoru. Predložio je, što smo mi s velikim zadovoljstvom prihvatili, da će nas posjetiti u našem radioklubu.

Poslijepodne nam je vrlo brzo proteklo u ugodnom razgovoru o završenoj takmičarskoj sezoni, šali i druženju.

Additional information