Image

U subotu, 17. ožujka 2007., na terenima Sportsko rekreativnog centra "Jarun" u organizaciji Radiokluba slijepih "Louis Braille" održano je osmo juniorsko prvenstvo Zagreba u amaterskoj goniometriji.

Na natjecanju su sudjelovali učenici Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskoga i Centra za odgoj i obrazovanje slijepih "Vinko Bek". Učenici osnovne škole su se također natjecali po pravilima za natjecanje slijepih u amaterskoj radiogoniometriji, sa zaštitnim naočalama. U kategoriji osnovaca pobijedio je Ivan Anton Marković, a od srednjoškolaca najbolji je bio Jasmin Bajza.

Image

U subotu, 17. ožujka 2007., na terenima Sportsko rekreativnog centra "Jarun" u organizaciji Radiokluba slijepih "Louis Braille" održano je osmo juniorsko prvenstvo Zagreba u amaterskoj goniometriji. Na njemu su sudjelovali učenici Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskoga i Centra za odgoj i obrazovanje slijepih "Vinko Bek". Učenici osnovne škole su se također natjecali po pravilima za natjecanje slijepih u amaterskoj radiogoniometriji, sa zaštitnim naočalama.

Prvenstvo je održano na terenu sjeverno od regatne staze, između ulica Hrgovići i Hrvatskog sokola, po prekrasnom sunčanom vremenu, a profesori Mario Keča, glavni sudac, i Ante Ćuzela Piljac, pomoćni sudac, izvrsno su vodili natjecanje. Odašiljačima su rukovali učenici Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskoga, koji već sedmu godinu pomažu našem klubu u organizaciji ovakvih natjecanja.

U kategoriji osnovaca pobijedio je Ivan Anton Marković, a od srednjoškolaca najbolji je bio Jasmin Bajza. I osnovci i srednjoškolci pokazali su borbenost i želju za postizanjem čim boljeg rezultata.

Razveselilo nas je sportsko ponašanje mladih, koji su svakog natjecatelja prije starta bodrili, a na kraju nagradili pljeskom, kao i čestitke slabije plasiranih najboljima.

Ovo je ujedno bilo i izlučno županijsko natjecanje grada Zagreba, s kojeg su se pobjednici kvalificirali na 49. natjecanje mladih tehničara Hrvatske, koje će se krajem travnja održati u Dubrovniku.

Additional information