19. prvenstvo kluba u ARG-u za slijepeU subotu, 20. rujna 2014 naš klub organizirao je 19. prvenstvo kluba u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe, tzv. "Lov na lisicu".

Prvenstvo se održalo, već tradicionalno, na travnatom terenu ŠRC Jarun, sjeverno od regatne staze, s početkom u 12 sati.

Prije samog natjecanja bio je organiziran tečaj za dvije mlade slijepe djevojke, sestre Dejanu i Teu, na kojem su se po prvi puta upoznale s radiogoniometrom, načinima određivanja smjera i pravca, te su imale priliku isprobati svoj sluh i orijentaciju na samoj stazi, uz budnu pratnju glavnog suca. Obje su uspješno pronašle svoju prvu lisicu, dok je Tea, mlađa sestra osvojila dvije lisice na samom natjecanju.

 

Usprkos vremenskoj prognozi koja nam je davala "fore" do popodneva, kiša je u nekoliko navrata zaprijetila odgađanju natjecanja. Mi smo ipak bili strpljivi, te je nakon prestanka padalina otvoreno prvenstvo i započelo je natjecanje.

Naravno, kako je natjecanje odmicalo tako se i vrijeme proljepšavalo, te nas je na kraju ogrijalo sunce, što nam je dodatno uljepšalo zajedničko druženje, koje se nastavilo i nakon natjecanja u obližnjem restoranu.

Na kraju natjecanja i čitanja generalnog plasmana svi natjecatelji dobili su slatki paket, mali znak pažnje, koji je najviše razveselio mlade, njih osmero, a zbog čijeg osmjeha i veselja je uvijek vrijedno zalaganje i trud organizacije natjecanja, pa makar i po nesigurnim vremenskim uvjetima.

 

Fotogaleriju s natjecanja pogledajte ovdje.

Additional information