20. Otvoreno prvenstvo Zagreba u ARG-u za slijepeŠRC Jarun, 24. svibnja 2014.

Radioklub slijepih "Louis Braille" iz Zagreba organizirao je u subotu, 24. 5. 2014. godine, 20. Otvoreno prvenstvo u radiogoniometriji za slijepe i ekipno prvenstvo Croatia Cup 2014.
Prvenstvo se održalo, već tradicionalno, na sportsko-rekreacijskom centru Jarun, gdje se okupilo preko 50 sudionika; 31 natjecatelj, njihove pratnje, studenti Kineziološkog Fakulteta i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, te dragi prijatelji koji su sudjelovali u natjecanju kao suci na stazi i suci na odašiljačima.
Pokrovitelj ovog jubilarnog prvenstva bio je gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, u čije ime je sve prisutne pozdravila njegova izaslanica gospođa Marinka Bakula Anđelić, zamjenica pročelnice Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

 Uz članove Radiokluba slijepih "Louis Braille" iz Zagreba, na natjecanje su došli natjecatelji iz Rijeke, Koprivnice, Križevaca, Ogulina, Siska, Petrinje, Brežana Lekeničkih i Velike Gorice. Posebno nam je drago što su nam se pridružili natjecatelji iz Bosne i Hercegovine i to iz gradova Cazin, Bihać i Banje Vrućice pokraj Teslića, čime je ovo prvenstvo dobilo i međunarodni karakter.
Usprkos rano jutarnjem pljusku prije postavljanja opreme koji je služio samo tome da uplaši organizatora, vrijeme nas je poslužilo, te su svi sudionici uživali u toplom i sunčanom danu, a šator pokraj terena nije služio kao zaklon od eventualne kiše, već je poslužio kao mjesto zajedničkog susreta, okrijepe i druženja. 

Glavna sutkinja natjecanja bila je profesorica Mateja Crnjak, mag. cin. - vanjska suradnica na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dok su suci na stazi bili profesori fizičke kulture, Ante Ćuzela Piljac i Goran Bobić. Suci na odašiljačima bili su studenti 5. godine Kineziološkog Fakulteta Josip Čirko, Ivica Harča i Ivana Bogdanović, te studentica 2. godine Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta - Lorena Vučelić. Sve njih organizirala je i dovela na teren naša počasna članica kluba dr.sc. Tatjana Trošt Bobić, viša asistentica na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Na 20. Otvorenom prvenstvu Zagreba u amaterskoj radiogoniometriji natjecalo se u kategorijama: juniori, žene, seniori i veterani, a u radioorijentaciji u kategoriji srednje škole. Natjecatelji koji su osvojili neko od prva tri mjesta u svojoj kategoriji dobili su zasluženu medalju, a svi plasirani ušli su u generalni plasman gdje su natjecatelji za osvojeno neko od prva tri mjesta dobili pehar.

U ekipnom natjecanju Croatia Cup 2014 bile su sastavljene ekipe po kategorijama žene, seniori i veterani. Za osvojena prva tri mjesta u kategoriji, svaki član ekipe dobio je zasluženu medalju, a onaj član koji ima bolje vrijeme, preuzeo je i pehar za svoj klub.

Nakon završetka natjecanja, glavna sutkinja Mateja pročitala je rezultate po kategorijama i generalnom plasmanu, a tajnica radiokluba slijepih Louis Braille Nataša Baričević uručila je odličja i pehare natjecateljima. Druženje smo nastavili u pizzeriji Dalmatino, gdje je organizator svim sudionicima natjecanja priredio ručak, osvježavajuće piće i kavu. Na kraju je, kao što to i priliči ovako lijepom jubileju, razrezana i svečana torta s prigodnim natpisom povodom 20 godina ARG-a za slijepe. Uz svečanu tortu i kolače, organizator je pripremio i specijalnu malu tortu posebno za Višnju i Savu Golić kao znak zahvale za sve što su učinili za slijepe, za radioklub kao i za popularizaciju amaterske radiogoniometrije za slijepe bez čije požrtvovnosti ne bi došli do ovako lijepog jubileja. Naravno, i oni su svoju tortu podijelili s ostalima kao što su sve u svome radu dijelili s drugima.

Dojmovi sudionika su lijepi, te su svi izrazili želju da se ponovno okupimo na prvom slijedećem natjecanju, jer ovakva natjecanja i druženja su ono što slijepima i slabovidnim osobama, pogotovo mladima itekako treba. Radioklub slijepih će obilježiti ovaj jubilej i tribinom povodom 20 godina ARG-a za slijepe, a o terminu koji se planira na jesen će svi zainteresirani biti na vrijeme obaviješteni.
Do slijedećeg druženja i takmičenja: 73

Rezultati 20. otvorenog prvenstva Zagreba po kategorijama: juniori, žene, seniori, veterani, srednja školageneralni plasman

Rezultati 15. Croatia cupa po kategorijama: žene, senioriveterani

Fotogaleriju s natjecanja pogledajte ovdje.

Additional information