Sudionici na prvenstvu SiskaNaš klub i Udruga slijepih iz Siska bili su organizatori Prvog prvenstva slijepih Siska u amaterskoj radiogoniometriji, koje je održano u subotu, 1. srpnja.Na stadionu nogometnog kluba "Segesta" okupilo se 11 natjecatelja. Raduje nas da smo u još jednoj udruzi animirali slijepe i demonstrirali im još jedan način korištenja slobodnog vremena.

Natjecatelji na prvenstvu Siska
Natjecatelji na prvenstvu Siska

Naš klub i Udruga slijepih iz Siska bili su organizatori Prvog prvenstva slijepih Siska u amaterskoj radiogoniometriji, koje je održano u subotu, 1. srpnja.

Na stadionu nogometnog kluba "Segesta" okupilo se 11 natjecatelja. Nakon kratkih informacija o ARG-u za slijepe te upoznavanja s goniometrom, počeo je trening, a nakon toga je održano natjecanje.

Svi natjecatelji (najstarija natjecateljica imala je 77 godina) pokazali su se vrlo spretnima u rukovanju goniometrom i u predviđenom vremenu našli su sva tri odašiljača, a i njihovi dojmovi o samom natjecanju bili su vrlo pozitivni.

Zanimljivo je pripomenuti da je dopredsjednik Hrvatskoga radioamaterskog saveza, Siščanin Mate Botica, 9A4M, stavio zaštitne naočale i prešao stazu otkrivši sva tri odašiljača.

Raduje nas da smo u još jednoj udruzi animirali slijepe i demonstrirali im još jedan način korištenja slobodnog vremena.

Additional information