Sudionici klupskog prvenstvaNa Jarunu je u subotu, 30. rujna 2006., održano prvenstvo Radiokluba slijepih "Louis Braille" u "lovu na lisicu".

Sudjelovalo je 15 natjecatelja, a najbolje vrijeme na kraju je ostvario junior Jasmin Bajza, kome su za otkrivanje pet odašiljača bile potrebne 3 minute i 21 sekunda.

Sudionici klupskog prvenstva
Sudionici klupskog prvenstva
Na Jarunu je u subotu, 30. rujna 2006., održano prvenstvo Radiokluba slijepih "Louis Braille" u "lovu na lisicu".

Sudjelovalo je 15 natjecatelja, a najbolje vrijeme na kraju je ostvario junior Jasmin Bajza, kome su za otkrivanje pet odašiljača bile potrebne 3 minute i 21sekunda. Jasmin Bajza učenik je Srednjoškolskog centra "Vinko Bek".

Do njega su se u ukupnom poretku plasirali seniori Petar Vrdoljak i Novica Dražetić.  Najbolji veteran bio je Milan Bunčić.

Drago nam je da je u kategoriji juniora nastupilo i četvoro učenika Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskoga, koji su bili suci na odašiljačima. Iako su po prvi puta imali zaštitne naočale i goniometar u ruci, sa veseljem su nastupili i pokazali se vrlo spretnima. Tražili su samo jedan odašiljač, a najbrža je bila dvanaestogodišnja Soraja Šaćiragić.

I ovoga puta suci su bili profesori i student Kineziološkog fakulteta. Natjecanje je vodila prof. Tatjana Trošt, a suci na stazi su bili Ante Ćuzela Piljac i Ivan Karavida. Željko Ulip, koji je najčešće glavni sudac, zbog poslovnih obveza nije bio siguran da li će moći doći na teren. Sve nas je razveselio svojim dolaskom, a kako ovoga puta nije imao obvezu glavnog suca mogao je, zajedno sa nama, uživati u sunčanom i toplom jesenskom danu. Sa zadovoljstvom i velikim strpljenjem objašnjavao je našim mladim "lisičarima", a sada i natjecateljima, kako se barata goniometrom i brzo otkrivaju odašiljači.

Proglašenje rezultata i podjela pehara održani su u restoranu "Leut", gdje je, uz zajednički ručak, uslijedilo druženje.

Additional information