Vijesti

Bakarac, 31. kolovoza 2019.

Članovi našega kluba sudjelovali su 31. kolovoza 2019. na 4. otvorenom memorijalnom turniru Vladimir Stipeč u ARG-u za slijepe.

Natjecanje je održano u Bakarcu na terenu Sansovo.

Na ovom natjecanju osvojili smo pehar za 3. mjesto u generalnom plasmanu, ovoga puta je odličan bio Tomislav Zdelar, 9A6LZT, i dvije srebrne medalje: u kategoriji seniora okitio se Mihael Đurašin, 9A6JWM, a i veteran Tomislav Zdelar koji ovoga puta nije skidao osmijeh zbog osvojenih priznanja.

Nakon podjele pehara i medalja i zajedničkog ručka nastavljeno je po običaju druženje u veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu.

Đelekovec, 6. srpnja 2019.

U subotu 6. srpnja 2019. Športska udruga slijepih "Podravina" iz Koprivnice bila je organizator 3. otvorenog prvenstva Općine Đelekovec u ARG-u za slijepe.

U Đelekovcu su se natjecala tri naša člana: dva seniora, Mihael, 9A6JWM, i Saša, 9A3FOS, i veteran Ivan, 9A3ARC, i vratili su se u Zagreb sa tri medalje. Mihael je osvojio 1. mjesto u kat. seniora i 3. mjesto u generalnom plasmanu, a Saša 3. mjesto u kat. seniora. Ivan je bio 5. u kat. veterana.

Nakon proglašenja rezultata, podjele medalja i zajedničkog ručka nastavljeno je druženje uz tamburaše.

Sisak, 8. lipnja 2019.

Članovi našega kluba su 8. lipnja 2019. sudjelovali na 9. otvorenom prvenstvu Siska u ARG-u za slijepe. Natjecanje je održano na terenu ŠNK "Frankopan" u Galdovu pokraj Siska.

Saša, 9A3FOS, i Ivan, 9A3ARC, ovoga puta nisu imali natjecateljske sreće. I senior Saša i veteran Ivan osvojili su 6. mjesto u svojim kategorijama. No dobro je da su obojica otkrila svih pet odašiljača. Više sreće drugi put!

Po običaju, nakon podjele medalja i zajedničkog ručka nastavljeno je druženje u veselom ozračju.

Ozalj, 1. lipnja 2019.

U subotu 1. lipnja 2019. godine u Ozlju je u sklopu Otvorenog državnog ARG prvenstva videćih održano i natjecanje slijepih. Slijepi su prvi put nastupili u posebnoj kategoriji na državnom prvenstvu videćih u Bjelovaru 22. lipnja 1996. Hrvatski radioamaterski savez je jedini nacionalni savez na svijetu na čijem ARG natjecanju videćih nastupaju slijepi u posebnoj kategoriji, ali se do toga baš i ne drži.

Članovi našega kluba su osvojili 4 medalje: u kat. seniora srebrnu i brončanu, a u kat. veterana zlatnu i srebrnu. No, natjecatelji Državnog ARG prvenstva u Ozlju još uvijek nisu dobili medalje.

Zagreb, ŠRC Jarun, 18. svibnja 2019.

Radioklub slijepih "Louis Braille", 9A1CBT, je u subotu 18. svibnja 2019. bio organizator i domaćin 25. otvorenog pojedinačnog prvenstva Zagreba, koje je ovoga puta bilo i međunarodno, 20. ekipnog prvenstva Hrvatske "Croatia cup 2019." i 4. utrke štafeta, sve u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe.

Prije natjecanja je održan tečaj iz amaterske radiogoniometrije za slijepe za nove natjecatelje, a "stari" natjecatelji su ponovili gradivo. Tečaj je držao naš član Mihael Đurašin, 9A6JWM, koji od svih natjecatelja najbolje barata goniometrom. Nažalost, nije u mogućnosti trčati, ali je jako precizan u otkrivanju odašiljača.

Na terenu ŠRC Jarun okupilo se oko sedamdesetak sudionika: suci na odašiljačima i terenu, pratioci, vozači, organizatori, gosti i najvažniji - tridesetčetiri natjecatelja iz Banje Vrućice, Tuzle, Izole, Buzeta, Koprivnice, Križevaca, Petrinje, Siska, Rijeke, Vrhovina i Zagreba nastupilo na 25. otvorenom prvenstvu Zagreba u pet kategorija: osnovna škola, mladi, žene, seniori i veterani.

Nastavak teksta i kompletni rezultati su u produžetku teksta

Additional information