Vijesti

Đelekovec, 6. srpnja 2019.

U subotu 6. srpnja 2019. Športska udruga slijepih "Podravina" iz Koprivnice bila je organizator 3. otvorenog prvenstva Općine Đelekovec u ARG-u za slijepe.

U Đelekovcu su se natjecala tri naša člana: dva seniora, Mihael, 9A6JWM, i Saša, 9A3FOS, i veteran Ivan, 9A3ARC, i vratili su se u Zagreb sa tri medalje. Mihael je osvojio 1. mjesto u kat. seniora i 3. mjesto u generalnom plasmanu, a Saša 3. mjesto u kat. seniora. Ivan je bio 5. u kat. veterana.

Nakon proglašenja rezultata, podjele medalja i zajedničkog ručka nastavljeno je druženje uz tamburaše.

Sisak, 8. lipnja 2019.

Članovi našega kluba su 8. lipnja 2019. sudjelovali na 9. otvorenom prvenstvu Siska u ARG-u za slijepe. Natjecanje je održano na terenu ŠNK "Frankopan" u Galdovu pokraj Siska.

Saša, 9A3FOS, i Ivan, 9A3ARC, ovoga puta nisu imali natjecateljske sreće. I senior Saša i veteran Ivan osvojili su 6. mjesto u svojim kategorijama. No dobro je da su obojica otkrila svih pet odašiljača. Više sreće drugi put!

Po običaju, nakon podjele medalja i zajedničkog ručka nastavljeno je druženje u veselom ozračju.

Ozalj, 1. lipnja 2019.

U subotu 1. lipnja 2019. godine u Ozlju je u sklopu Otvorenog državnog ARG prvenstva videćih održano i natjecanje slijepih. Slijepi su prvi put nastupili u posebnoj kategoriji na državnom prvenstvu videćih u Bjelovaru 22. lipnja 1996. Hrvatski radioamaterski savez je jedini nacionalni savez na svijetu na čijem ARG natjecanju videćih nastupaju slijepi u posebnoj kategoriji, ali se do toga baš i ne drži.

Članovi našega kluba su osvojili 4 medalje: u kat. seniora srebrnu i brončanu, a u kat. veterana zlatnu i srebrnu. No, natjecatelji Državnog ARG prvenstva u Ozlju još uvijek nisu dobili medalje.

Zagreb, ŠRC Jarun, 18. svibnja 2019.

Radioklub slijepih "Louis Braille", 9A1CBT, je u subotu 18. svibnja 2019. bio organizator i domaćin 25. otvorenog pojedinačnog prvenstva Zagreba, koje je ovoga puta bilo i međunarodno, 20. ekipnog prvenstva Hrvatske "Croatia cup 2019." i 4. utrke štafeta, sve u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe.

Prije natjecanja je održan tečaj iz amaterske radiogoniometrije za slijepe za nove natjecatelje, a "stari" natjecatelji su ponovili gradivo. Tečaj je držao naš član Mihael Đurašin, 9A6JWM, koji od svih natjecatelja najbolje barata goniometrom. Nažalost, nije u mogućnosti trčati, ali je jako precizan u otkrivanju odašiljača.

Na terenu ŠRC Jarun okupilo se oko sedamdesetak sudionika: suci na odašiljačima i terenu, pratioci, vozači, organizatori, gosti i najvažniji - tridesetčetiri natjecatelja iz Banje Vrućice, Tuzle, Izole, Buzeta, Koprivnice, Križevaca, Petrinje, Siska, Rijeke, Vrhovina i Zagreba nastupilo na 25. otvorenom prvenstvu Zagreba u pet kategorija: osnovna škola, mladi, žene, seniori i veterani.

Nastavak teksta i kompletni rezultati su u produžetku teksta

Bakarac, 8. rujna 2018.

Na ŠRC Sansovo u Bakarcu u subotu 8. rujna 2018. održan je 3. memorijalni otvoreni turnir Vladimir Stipeč u ARG-u za slijepe. Organizator natjecanja je bio Radioklub slijepih "Galeb", 9A1CWM, iz Rijeke. Ujedno je obilježena 25. obljetnica toga kluba.

Članovi našega kluba su sa zadovoljstvom otputovali u Bakarac, vrijeme je bilo ugodno za natjecanje, a lijepo je i ponovno sresti stare prijatelje.

Ovoga puta je naša ekipa imala više uspjeha u natjecanju: senior Mihael Đurašin, 9A6JWM, je osvojio srebrnu medalju u svojoj kategoriji, a Ivan Rebselj, 9A3ARC, je dobio brončanu medalju u kategoriji veterana. Tomislav Zdelar, 9A6LZT, te subote nije imao sreće, bio je tek 5. u svojoj kategoriji. 

No, najveće iznenađenje natjecanja je bio senior Nedjeljko Popović, 9A6GNP, iz Karlovca, izvrstan natjecatelj koji na svim natjecanjima u generalnom plasmanu bude među prva tri, a naravno i u svojoj kategoriji. Ovoga puta nije pronašao niti jedan odašiljač, ali tako je to u natjecanjima. Znamo da će se već na slijedećem natjecanju "okititi".

Najbolji u generalnom plasmanu je bio super brzi dugonogi senior Davor Bunić, 9A3ADB,  iz Siska, sa rezultatom 01:38 min, drugi i treći su bili veterani Marijan Črneli iz Koprivnice (03:32) i Marjan Smokrović iz Rijeke (03:48). 

Nakon podjele priznanja, zajedničkog ručka i druženja naša mala ekipa u istom sastavu kao i u Sisku, opet pod vodstvom Ante Čuzele-Piljca, ali sada više "okićena", je otputovala prema Zagrebu.

Additional information