Vijesti

Koprivnica, 22. rujna 2021.

Radioklub slijepih „Louis Braille“, 9A1CBT, sa natjecanja u Đelekovcu donio pet pehara i deset medalja

Samo četiri dana kasnije od našeg natjecanja, u srijedu 22. rujna 2021., Športska udruga slijepih koprivničko-križevačke županije „Podravina“ je u Đelekovcu u 10 sati organizirala 5. otvoreno prvenstvo općine Đelekovec i 21. ekipno natjecanje „Croatia cup 2021.“

Sedam članova našega kluba (5 seniora: Mihael Đurašin, 9A6JWM, Davor Bunić, 9A3ADB, Novica Dražetić, 9A6NDN, Saša Obradović, 9A3FOS, Nedeljko Popović, 9A6GNP, i dva veterana: Tomislav Zdelar, 9A6LZT, i Ivan Rebselj, 9A3ARC)   sa jednim pratiocem, gospođom Ljubicom Zdelar, je kombijem otputovala u Đelekovec, vozio nas je ljubazni gospodin Vinko. Sudjelovali smo na ova dva natjecanja i jako smo zadovoljni postignutim rezultatima i osvojenim peharima i medaljama, baš svi su osvojili ili medalju ili pehar, a neki i više njih. Najbolje rezultate su postigli Novica Dražetić i Nedeljko Popović. Lijepo nam je bilo u gostima uz odličan ručak i harmonikaša Damira Ugrina.

Nadamo se da ćemo se slijedeće godine u svibnju na 27. otvorenom prvenstvu Zagreba u ARG-u za slijepe svi zajedno opet moći družiti i natjecati kao nekada.

 

ŠRC Jarun, 18. rujna 2021.

Radioklub slijepih „Louis Braille“, 9A1CBT, je u subotu 18. rujna 2021. nakon više od dvije godine pauze (zbog svima nam dobro poznate pandemije) organizirao 26. otvoreno prvenstvo Zagreba u ARG-u za slijepe, koje je i ovoga puta bilo međunarodno.

Još prije devet sati na terenu ŠRC-a Jarun počeli su se okupljati natjecatelji, njih tridesetjedan, iz Buzeta, Koprivnice, Križevaca, Ogulina, Otočca, Rijeke, Siska, Varaždina, Zagreba, Teslića, Tešnja,Tuzle, Zenice… Uz odrasle natjecatelje tu su bili učenici osnovnih škola iz Zagreba (Waldorfska škola, SUVAG, OŠ Petra Zrinskog) i iz I. osnovne škole Varaždin, koji su se natjecali u radioorijentaciji i tražili su tri odašiljača, dok je na stazi dugoj 400 metara na kojoj su nastupili natjecatelji u kategorijama: žene, seniori i veterani bilo postavljeno pet odašiljača. Vrijeme je ograničeno na pet minuta za radioorijentaciju, a 8 minuta za ARG. Raspon godina natjecatelja je bio od 10 do 76. Uz natjecatelje, tu su bili i suci na terenu i odašiljačima, pratioci i vozači, tako da je sve skupa bilo oko 60 učesnika.

Opširnije i rezultati

Bakarac, 31. kolovoza 2019.

Članovi našega kluba sudjelovali su 31. kolovoza 2019. na 4. otvorenom memorijalnom turniru Vladimir Stipeč u ARG-u za slijepe.

Natjecanje je održano u Bakarcu na terenu Sansovo.

Na ovom natjecanju osvojili smo pehar za 3. mjesto u generalnom plasmanu, ovoga puta je odličan bio Tomislav Zdelar, 9A6LZT, i dvije srebrne medalje: u kategoriji seniora okitio se Mihael Đurašin, 9A6JWM, a i veteran Tomislav Zdelar koji ovoga puta nije skidao osmijeh zbog osvojenih priznanja.

Nakon podjele pehara i medalja i zajedničkog ručka nastavljeno je po običaju druženje u veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu.

Đelekovec, 6. srpnja 2019.

U subotu 6. srpnja 2019. Športska udruga slijepih "Podravina" iz Koprivnice bila je organizator 3. otvorenog prvenstva Općine Đelekovec u ARG-u za slijepe.

U Đelekovcu su se natjecala tri naša člana: dva seniora, Mihael, 9A6JWM, i Saša, 9A3FOS, i veteran Ivan, 9A3ARC, i vratili su se u Zagreb sa tri medalje. Mihael je osvojio 1. mjesto u kat. seniora i 3. mjesto u generalnom plasmanu, a Saša 3. mjesto u kat. seniora. Ivan je bio 5. u kat. veterana.

Nakon proglašenja rezultata, podjele medalja i zajedničkog ručka nastavljeno je druženje uz tamburaše.

Sisak, 8. lipnja 2019.

Članovi našega kluba su 8. lipnja 2019. sudjelovali na 9. otvorenom prvenstvu Siska u ARG-u za slijepe. Natjecanje je održano na terenu ŠNK "Frankopan" u Galdovu pokraj Siska.

Saša, 9A3FOS, i Ivan, 9A3ARC, ovoga puta nisu imali natjecateljske sreće. I senior Saša i veteran Ivan osvojili su 6. mjesto u svojim kategorijama. No dobro je da su obojica otkrila svih pet odašiljača. Više sreće drugi put!

Po običaju, nakon podjele medalja i zajedničkog ručka nastavljeno je druženje u veselom ozračju.

Additional information