Vijesti

Zagreb, 6. lipnja 2022.

Četvero članova našega kluba sudjelovali su na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji, održanom 4. i 5. lipnja 2020. u Ozlju. Naši članovi su nastupili u posebnoj kategoriji slijepih, Hrvatska je jedina zemlja na svijetu koja na svom državnom natjecanju videćih ima i posebnu kategoriju slijepih. Slijepi nastupaju na prvenstvima Hrvatske od 1996., tada se prvenstvo održavalo u Bjelovaru.

Organizator ovogodišnjeg nacionalnog prvenstva bio je Radioklub Ozalj i Hrvatski radioamaterski savez.

Za naš klub su nastupili seniori Zvonimir Stanečić, 9A3DSZ, i Aleksandar Obradović, 9A3FOS, te veterani Tomislav Zdelar, 9A6LZT, i Nebojša Guskić, koji su osvojili medalje i pehar. Najbolji rezultat postigao je veteran Tomislav, 9A6LZT, 2:33:74.

Zagreb, 2. lipnja 2022.

Na In portalu je objavljen tekst i fotografije sa naša  tri natjecanja na ŠRC Jarun. I novinarka In portala je uzela goniometar i okušala se u traženju odašiljača.

 

https://www.in-portal.hr/in-portal-news/sport/25598/radioklub-slijepih-louis-braille-orzano-27-otvoreno-pojedinacno-prvenstvo-zagreba-te-peta-utrka-stafeta

ŠRC Jarun, 21. svibnja 2022.

U sunčanu i toplu subotu 21. svibnja 2022. naš klub je na ŠRC Jarun bio domaćin i organizator tri natjecanja u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe: 27. otvorenog prvenstva Zagreba, koje je i ovoga puta bilo međunarodno, 22. ekipnog prvenstva Hrvatske "Croatia cup 2022." i 5. utrke štafeta. Nastupilo je ukupno 39 natjecatelja, od toga njih 12 u radioorijentaciji, koji su tražili samo 3 odašiljača, dok je njih 27 trebalo otkriti 5 odašiljača na stazi dugačkoj oko 400 m, vremensko ograničenje je bilo 5 min. Prva tri odašiljača su bila blizu postavljena, kako bi što više natjecatelja bilo u plasmanu, a 4. i 5. odašiljač su bili dosta udaljeni, tako da su spretni i brzi natjecatelji tu došli na svoje.

Na Jarunu su se okupili natjecatelji iz cijele Hrvatske, od Poreča, Buzeta, Otočca, Ogulina, Lekeničkih Brežana, Karkovca, Strmca, Zaprešića, Varaždina, Koprivnice, Zagreba...do Tuzle iz BiH.

Glavni sudac je bio Ante Čuzela Piljac, prof. kineziologije, koji je sa nama već više od dvadeset godina, nekada, kao student, bio je sudac na stazi. Suci su bili i Goran Štimec i Nenad Đorđević, a studenti Kineziološkog fakulteta su bili suci na stazi i na odašiljačima. Sa kineziološkim fakultetom surađujemo već više od dvadeset godina.

Nakon završetka natjecanja i podjele medalja i pehara, nastavili smo druženje u Pizzeriji Dalmatino.   

Rezultate natjecanja možete pogledati ispod teksta.

Zagreb, 5.svibnja 2022.

I ove godine naš klub tradicionalno organizira Otvoreno prvenstvo Zagreba u ARG-u za slijepe,natjecanje nije održano samo 2020. zbog koronavirusa, da nije bilo jednogodišnej pauze ovogodišnje prvenstvo Zagreba bi bilo 28. Uz ovo natjecanje održat će se i ekipno natjecanje i utrka štafeta.

Poziv na natjecanje je u nastavku.

---------------------------------------------

Radioklub slijepih “Louis Braille

Draškovićeva 80/III

10000 Zagreb

mob.   091 5228 234

           098 9126 713

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.rks-louisbraille.hr

Zagreb, 5. svibnja  2022.

POZIV

na 27. otvoreno prvenstvo Zagreba, Ekipno prvenstvo Hrvatske „Croatia cup 2022.“ i 5. utrku štafeta u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe

Dragi natjecatelji i suradnici,

nakon pauze zbog pandemije i prošlogodišnjeg natjecanja u rujnu, ove godine se vraćamo na stari proljetni termin i s velikim zadovoljstvom vas pozivamo da 21. svibnja 2022. na ŠRC Jarun sudjelujete na tri natjecanja u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe: 27-om otvorenom prvenstvu Zagreba, 22-om ekipnom prvenstvu Hrvatske „Croatia cup 2022.“ i 5-oj utrci štafeta.

Natjecanja će se održati 21. svibnja 2021. u 9.00 sati  na svima nama dobro poznatom terenu na ŠRC „Jarun“.

Natjecatelji će nastupiti u tri pojedinačne kategorije: žene, seniori i veterani, troje najbolje plasiranih u svim kategorijama dobivaju medalje. Također, svi natjecatelji u tim kategorijama ulaze u generalni plasman i troje najbolje plasiranih osvajaju pehare. 

Na osnovi rezultata iz prvenstva Zagreba dobivaju se rezultati ekipnog prvenstva.

Ekipa se sastoji od najmanje dva, a najviše tri natjecatelja, s time da se za ekipni plasman uzimaju u obzir rezultati dvoje bolje plasiranih članova ekipe. Ekipa može biti mješovita (muškarac i žena) i natječe se u kategoriji muških ekipa. Ekipa može biti mješovita (iz različitih radioklubova ili udruga slijepih), s tim što eventualno osvojeno priznanje ide u klub ili udrugu bolje plasiranog natjecatelja.

Po dva natjecatelja ekipe za prva tri osvojena mjesta u svakoj kategoriji dobivaju medalje, a pehar odlazi klubu ili udruzi.

U utrci štafeta sudjeluju ekipe od četiri natjecatelja, a ekipe mogu biti mješovite, dopuštene su razne kombinacije. Sva četiri natjecatelja prve tri plasirane ekipe dobivaju zlatne, srebrne ili brončane medalje.

Održat će se i natjecanje u radioorijentaciji, na kojem će nastupiti učenici osnovnih škola, troje najboljih također dobivaju medalje.

Na terenu će biti postavljen šator sa stolovima i klupama, tako da ćemo se moći družiti uz pecivo i sokove. Nadamo se da nas šator neće trebati štititi od kiše nego od sunca. 

Predviđeno je da natjecanje bude završeno do 14 sati, kada odlazimo po običaju na ručak u „Dalmatino“, koji je, kako ste mogli primijetiti prošle godine, promijenio vlasnike i obnovljen je. Tamo će biti i podjela medalja i pehara. Naravno, kao i do sada, svi sudionici natjecanja su naši gosti, a i meni je isti: ćevapi u lepinji ili pizze.

Molimo vas da prijave za natjecanje pošaljete najkasnije do 16. svibnja na mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. U prijavi obavezno navedite ime i prezime natjecatelja, kategoriju i broj osoba koje su u pratnji.

Ove godine bi natjecanje trebalo biti opuštenije, mjere su popustile, vjerujemo da će tako biti i dalje.

Za sve dodatne informacije možete zvati svaki dan na mobitele navedene u zaglavlju.

Veselimo se skorom druženju!

S poštovanjem,                 

                                                                Predsjednik:

                                                   Mihael Đurašin, 9A6JWM

 

 

Additional information